Dr. Kovács Attila

Dr. Kovács Attila

gasztroenterológia - endoszkópia

Egyetemi tanulmányok

Szegedi Orvostudományi Egyetem 1994.

 

Szakvizsgák

 

Munkahely

 

Tanulmányutak

 

Továbbképzések

A folyamatos hazai és külföldi szakmai továbbképzésekből néhányat kiemelve:
A Szegedi Orvostudományi Egyetem elvégzését követően 1994-ben a Szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókárház II. Belgyógyászati és gasztroenterológiai osztályán kezdtem pályámat, ahol a belgyógyászati és gasztroenterológiai diagnosztikus és therápiás betegellátás elméleti és gyakorlati szakmai tudásának elsajátítása mellett lehetőségem nyílt gyakorlatot szerezni a tápcsatornai endoszkópos vizsgálatok terén is. 2010 - 2014 között a Soproni Erzsébet Oktató Kórház gasztroenterológiai osztályán eltöltött időszakot követően tértem vissza a Markusovszky Oktatókórházba, ahol jelenleg is dolgozom adjunctusként.

1999-ben belgyógyászatból, 2002-ben gasztroenterológiából szakvizsgáztam, majd 2014-ben hazánkban az elsők között szereztem meg endoszkópos ultrahang vizsgámat.

Folyamatos hazai és külföldi szakmai továbbképzések mellett 2005-ben és 2008-ban két ízben is lehetőségem nyílt tudásom fejlesztésére Rómában, a világ egyik legelismertebb tápcsatornai endoszkópos szakembere Professzor Guido Costamagna keze alatt, az általa vezetett Endoszkópos Tápcsatornai Sebészeti osztályon (Agostino Gemelli University Hospital Digestive Endoscopy Unit, Rome).

Munkám egyben a szenvedélyem, napi rendszerességgel végzem az endoszkópos terápiás beavatkozások csaknem teljes palettáját. Célom kellemes empatikus környezetben a legmodernebb technológiai eszközök alkalmazásával pacienseink egészségének megőrzése, valamint az időben végzett pontos diagnózis felállításával a már kialakult betegség minél koraibb stádiumban történő kezelésének megkezdése.